Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka w sosie koperkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koper świeży 1 natka
mąka 2 łyżek
śmietana 4 łyżki
przyprawy do smaku
woda 0.5 litr
bulion 1 kostka
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: jajka w sosie koperkowym

Wodę zagotować wraz z kostką . Koper posiekać dodać do wywaru i gotować na małym ogniu dobrze przyprawić , następnie w kubku z niewielką ilością wody dokładnie wymieszać mąkę ze śmietana. Dodać do sosu i gotować jeszcze przez chwilkę. Do ugotowanego sosu dodajemy jajka pokrojone na połówki i wszystko razem delikatnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

przemek20008 05.04.2012 16:20
No no no musze przyznac ze uwielbiam tego typu dania dzis na kolacyjke musi byc Pozdrawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak