Sposób przygotowania

Do miski wrzucamy 6 jajek i ubijając dodajemy stopniowo cukier oraz przesiany proszek do pieczenia wraz z mąką.Mieszamy i znów ubijamy na sztywną puszystą masę.Tortownicę smarujemy tłuszczem, nakładamy folię i znów smarujemy.Wylewamy ciasto i pieczemy około godziny. Cukier wraz z mąką pszenną,ziemniaczaną oraz budyniem rozpuszczamy w 1/2 szklanki mleka.1 szklankę mleka zagotować. Do gotującego się mleka dodajmy wymieszaną masę i ugotować budyń. Masło utrzeć, dodając po 1 łyżce przestudzonego budyniu. Ostudzony biszkopt przekroić na dwie grube części.Na jedną część delikatnie rozlać budyń i rozsmarować. Możemy dodać troszkę żurawiny.Przykrywamy drugim biszkoptem i czynność powtarzamy.Całość studzimy w lodówce ok.1,5 godziny.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    to był tort weselny?!
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Z cukierni?
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Pycha.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Co innego w składnikach, a co innego w opisie przygotowania.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !