Sposób przygotowania

Pokrojoną w kostkę cebulę oraz czosnek lekko solimy i podsmażamy na rozgrzanej oliwie z oliwek. Następnie dodajemy odsączone z wody mięso tuńczyka i smażymy 1 minutę. Wyłączamy palnik. Dodajemy ser ricotta i mieszamy wszystkie składniki ze sobą. Do farszu dodajemy jajko. Dno żaroodpornego naczynia smarujemy sosem beszamelowym i układamy na nim nadziane rurki makaronowe – nie trzeba ich obgotowywać – zmiękną podczas zapiekania. Nadziany makaron dokładnie przykrywamy grubą warstwą sosu beszamelowego. Wierzch posypujemy startym serem żółtym i mozzarellą. Cannelloni zapiekamy około 40 minut w temperaturze 180 st. C. Makaron musi zmięknąć (można go sprawdzić nakłuwając drewnianym patyczkiem). Po upieczeniu odstawiamy potrawę na kilkanaście minut aby się „związała”. Będzie się lepiej kroić i wyglądać.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    eleganckie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    ciekawe jak smakuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    safcia

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !