Sposób przygotowania

Jak zrobić dobry biszkopt tłuszczowy?

Nazywane ciastem ucieranym.Wyrabia się z nich drobne ciasteczka, blaty do ciast,tortów oraz babki,keksy i sekacze. Ponieważ te ciasta zawieraja duzo tluszczu i cukru, nalezy dodac do mąki trochę proszku do pieczenia.Same ubite jajka nie spulchniaja ciasta wystarczajaco.

Są dwie metody przygotowania ciasta biszkoptowo- tłuszczowego"

na zimno i na ciepło.

Na zimno uciea się margarynę i dodaje sie kolejno inne skladniki, na koncu bita piane z bialek.
Na ciepło ubija si ena parze jajka z cukrem i miesza z roztartym tluszczem . Po wymieszaniu wszystkich skladnikow nalezy od razu wlozyc ciasto do nagrzanego piekarnika i piec. W przeciwnym razie ciasto zacznie opadac i nie bedzie puszyste!

Przygotowanie:

Utrzec margaryne.Kolejno dodawac do ucieranej masy: cukier, żółtka, mąkę i pozostałe składniki. Ucierać na jednolitą masę.Białka ubić na sztywna pianę.Pianę przełożyc na utartą masę, delikatnie wymieszac.Wlacc mase do formy lub na blache posmarowana luszczem i wstawic do piekarnika nagrzanego do 200 st celsjusza.piec 50-60 min

Składniki i ilość- zaleznie od rodzaju ciasta jakie pieczemy i przepisu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super ladne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    jakie pulchne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    mus byc pyszne
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    wygląda super
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    samo zdrowie :o)
  • 0
    original
    Opublikowano

    edi

    wygląda smakowicie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !