Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli.
W trakcie ubijania dosypywać stopniowo cukier.
Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz wiórki kokosowe (najlepiej drobne).
Wszystko wymieszać, a na koniec wlać roztopioną i ostudzoną margarynę oraz aromat waniliowy.
Wymieszać dokładnie i wylać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej wiórkami kokosowymi.
Piec w temp.170-180*C przez około 45-50 minut (z termoobiegiem 160*C nieco krócej).
Stopień wypieczenia sprawdzić patyczkiem.

Gotowe przestygnięte ciasto gęsto ponakłuwać patyczkiem do szaszłyka i skropić likierem kokosowym.
Odstawić na pół godziny do lodówki.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    Musze wypróbować.
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    Ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !