Sposób przygotowania

Najpierw przygotowujemy marynatę. W miseczce łączymy paprykę słodką i ostrą, mieloną kolendrę, gorczycę, sól, pieprz, przeciśnięty czosnek. Dodajemy wyciśnięty sok z jednej limonki, miód, 1/2 kostki bulionowej, na koniec olej. Mieszamy wszystko dokładnie.

Szynkę należy opłukać, osuszyć, włożyć do naczynia żaroodpornego, posmarować marynatą. Przykrywamy folia i odstawiamy do lodówki na noc.

Nagrzewamy piekarnik do 210st, szynkę odkrywamy i wstawiamy do piekarnika. Po 15 minutach podlewamy bulionem, zmniejszamy do 180st i pieczemy ok 90 minut polewając wytwarzającym się sosem. Jeśli się będzie z wierzchu za bardzo rumienić wystarczy przykryć folią aluminiową.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ciekawie :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    interesujące, ładnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    na taką szynkę na pewno bym się skusiła!
  • 0
    original
    Opublikowano

    motylwe

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Elżbieta15

    zaskakujące połączenie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ciekawy przepis, pysznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !