Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekińska zupa misiowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 0,5 kg
pomidor 3 sztuki
cebula biała 2 sztuki
Pieprz biały mielony Prymat 0,5 opakowania
rosół drobiowy 1 wywar
kurczak 0,5 kg
ryż 150 gram
oregano 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Pekińska zupa misiowa

Misowa zupa pekińska początek
Gotujemy kuraka (robimy rosół trochę solimy do smaku)
Dada jemy, pokrojoną dość grubo kapustę pekińską, pokrojoną cebulę, pokrojone pomidory (grubo), poobieranego kurak który wcześniej służył nam jako komponent do stworzenia rosołu.
po około 20 minutach dodajemy ryż, oregano i pieprz, mieszamy wszystko dość często by ryż nie przywarł.
Mamy gotową zupę pekińską po misiowemu

W garnku 3 litrowym wszystko wychodzi nam dość treściwie, zupa jest bardzo gęsta i treściwa, spokojnie starczy la 6 osób.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 06.04.2012 14:28
super
Justyna Jussstiii 06.04.2012 14:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak