Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna zupa z brokuła i szpinaku

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 1 l
pieczarki 4 szt
brokuł 1 szt
szpinak świeży 1 szklanka
pasta zółta curry 1/2 łyżeczki
piepr 1 szczypta
olej sezamowy 2 łyżeczki
rzodkiewka 2 szt
papryczka chili 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna zupa z brokuła i szpinaku

Doprowadzić do wrzenia bulion, dodać brokuły, nich się chwilę pogotują. Następnie dodać liście szpinaku, pieczarki, drobno pokrojoną papryczkę chilli, sos sojowy, olej sezamowy, pieprz, pastę curry, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Zupa jest gotowa gdy brokuły w zupie będą "al dente". Zupę wlać do miseczek, posypać plasterkami rzodkiewki. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 06.04.2012 14:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak