Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szrlotka sypana

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
kasza manna 1 szklanka
cukier 1 szklanka
masło 100 g
jabłka 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Szrlotka sypana

Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Mąkę, kaszę i cukier wymieszaj. Na dno tortownicy wysyp warstwę „suchych składników”, pokryj ją warstwą jabłek, wysyp na nie „suche składniki”, czynność powtarzaj. Na samym wierzchu powinna znaleźć się warstwa z mąki, cukru i kaszy, zetrzyj na nią twarde masło. Ciasto piecz około 60 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika1968 01.05.2012 10:48
Super
1j1o1l1a1 05.04.2012 02:51
jutro wypróbuję:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak