Sposób przygotowania

W garnuszku zagotować szklankę mleka. Wsypać ryż i gotować, ciągle mieszając. Kiedy ryż już wchłonie mleko, dolać jego kolejną porcję - pół szklanki (najlepiej stopniowo - dodając po 2 czy3 łyżki mleka). Cały czas gotować na niedużym ogniu do momentu, gdy ryż zmięknie. Dodać szczyptę soli i cukier wanilinowy (w ilości wedle upodobań). U mnie z łyżką dżemu wiśniowego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    rewelacja, dawno takiego nie jadłam i jutro obowiązkowo zrobię na śniadanko :P)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    rewelacja, dawno takiego nie jadłam i jutro obowiązkowo zrobię na śniadanko :P)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !