Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż na mleku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1/2 szklanka
mleko 1 1/2 szklanka
sól szczypta
cukier wanilinowy 1 opakowanie
dżem wiśniowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż na mleku

W garnuszku zagotować szklankę mleka. Wsypać ryż i gotować, ciągle mieszając. Kiedy ryż już wchłonie mleko, dolać jego kolejną porcję - pół szklanki (najlepiej stopniowo - dodając po 2 czy3 łyżki mleka). Cały czas gotować na niedużym ogniu do momentu, gdy ryż zmięknie. Dodać szczyptę soli i cukier wanilinowy (w ilości wedle upodobań). U mnie z łyżką dżemu wiśniowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 26.06.2012 22:53
rewelacja, dawno takiego nie jadłam i jutro obowiązkowo zrobię na śniadanko :P)
Ewelina38 26.06.2012 22:53
rewelacja, dawno takiego nie jadłam i jutro obowiązkowo zrobię na śniadanko :P)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak