Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzać do 175C i przygotować foremkę. W misie miksera wymieszać na wolnych obrotach mąkę, cukier oraz proszek do pieczenia. Dodać lekko roztrzepane jaja i dalej na wolnych obrotach mieszać aż do uzyskania gładkiej masy. Połączyć masło ze śmietaną i sokiem z cytryny. Ubić trzepaczką i dodać do miksera razem ze skorką cytynową. Dobrze wymieszać, Napełnić foremkę i piec ok. 60 minut, aż wykałaczka będzie czysta. Wystudzone ciasto polać lukrem cytrynowym i posypać skórką cytrynową.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    pychotki!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    wiola333

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    wiola333

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    junox

    pysznie wygląda ta babeczka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona32

    Musi mieć obłędny smak
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pysznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !