Sposób przygotowania

Zagotować bulion, dodać pokrojoną drobno trawę cytrynową, drobno posiekaną papryczkę i liść laurowy. Gotować 10 minut. Wlać zakwas, wymieszać. Dodać czosnek wyciśnięty przez praskę. Gotować razem ok 5 minut, doprawić białym pieprzem i imbirem. W międzyczasie ugotować na twardo jajka, a boczek pokroić w kosteczkę i wysmażyć na skwarki. Zupę zdjąć z ognia, zabielić śmietaną. Na dno talerza da po krojone jajko, skwarki boczku, wlać zupę, posypać posiekaną kolendrą.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    też łączę smaki różnych kuchni :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !