Sposób przygotowania

Paprykę przekroić ,wybrać nasiona i dobrze opłukać.Pokroić w paski lub na ćwiartki wszystko zależy od potrzeby własnej.Słoiki dobrze umyć i wyparzyć.Do każdego słoika włożyć przyprawy w takiej samej ilości(liść laurowy ziele i gorczycę).W garnku zagotować wodę z octem ,solą i cukrem.Paprykę poukładać dosyć ciasno w słoikach i zalać gorącą zalewą. Do każdego słoika dodać 1 łyżkę oliwy.Zakręcić słoiki i pasteryzować ok.15 minut na wolnym ogniu,aby nie przegotować papryki bo będzie za miękka.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    pyszna papryczka
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    moja też ulubiona !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    paprykę to i ja lubię i duuuuużo jej robię"}
  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    dobre ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Lubię taką paprykę.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Wspaniale się prezentuje.
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    niestety, kończą mi się powoli jej zapasy:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pieknie trzyma kolor
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    też taką lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !