Sposób przygotowania

Kaszę ugotować, osączyć i ostudzić. Pomidory umyć, ściąć kapturki, wydrążyć wnętrza. Oprószyć wnętrza solą i pieprzem. Cebulę i pieczarki posiekać. Na patelni rozgrzać masło klarowane (1,5 łyżki), wrzucić cebulę i lekko ją zeszklić. Dodać pieczarki, podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu aż pieczarki będą miękkie.Doprawić do smaku. Wymieszać z kaszą gryczaną.Przestudzić. Przygotowanym farszem nadziać pomidory, posypać startym serem. Naczynie żaroodporne wysmarować resztą masła, ułożyć w nim pomidory i zapiekać w 180 st. przez 10 - 15 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Bardzo pomysłowe połączenie i ładnie wygląda:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    pomysłowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !