Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mizeria

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek 1 szt
sól do smaku
śmietana 18 proc 3-4 łyżek
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Mizeria

Ogórka obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki. Posypujemy solą i zostawiamy w miseczce, aby ogórek puścił wodę. Po około 10-15 minutach wylewamy wodę, którą puścił ogórek. W szklance rozrabiamy 3-4 łyżek śmietany z łyżeczką cukru. Dodajemy do ogórka i całość mieszamy. Czas przygotowania do 20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika63 19.07.2012 09:00
uwielbiam
krokodyl 02.07.2012 15:10
podstawa żywieniowa w naszym kraju
Margo1 25.06.2012 17:43
lubię i to bardzo
Margo1 25.06.2012 17:43
lubię i to bardzo
babcia
babcia 24.06.2012 09:55
pyszna
babcia
babcia 24.06.2012 09:55
pyszna
koala 31.05.2012 12:03
to jest to co lubię jeść !
sara1 01.05.2012 08:56
latem smakuje najbardziej
mela25 01.05.2012 07:30
pyszna
Betka 23.04.2012 19:18
uwielbiam:))
Renata16 23.04.2012 14:48
uwielbiam mizerię do schabowych najbardziej:)
parysek10 04.04.2012 22:07
A gdzie ta śmietana?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak