Sposób przygotowania

Buraczki obieramy ze skórki, myjemy i gotujemy pod przykryciem do miękkości. Następnie odcedzamy, chłodzimy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Jabłka obieramy, usuwamy nasienia i ścieramy na tarce, kropimy sokiem ze świeżo wyciśniętej cytryny. Buraczki mieszamy z jabłkiem i dodajemy świeżo starty chrzan oraz wino najlepiej czerwone wytrawne. Wszystko doprawiamy do smaku cukrem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    smakowite
  • 3
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    też tak robię -pycha!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    ulubione
  • 3
    original
    Opublikowano

    m1monika

    smaczne :-)
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    rewelacja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    smaczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetne,ale wina jeszcze nie dodawałam:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    takich jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam buraczki ale z winem jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    smaczny dodatek do obiadu
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    z winem nie próbowałam fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !