Sposób przygotowania

Cukier ucieramy z margaryną do białości, następnie dodajemy żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia a na końcu ubitą na sztywno pianę z białek. Przygotowane ciasto dajemy na blaszkę.. Następnie mak rozkładamy na cieście. Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok.40 min w temp 180C Jak się upiecze chłodzimy. Czekoladę roztapiamy na parze i polewamy nią zimne ciasto. Posypujemy kokosem i dekorujemy orzechami.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    pyszny ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pychotka
  • 3
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    najlepszy!
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    niezawodny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    smaczne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    wygląda pysznie :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    tak zrobiło się trochę świątecznie,nie wiem czemu ale mi makowiec zawsze kojarzy się ze świętami
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    apetyczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Bardzo lubię makowce wszelkiego rodzaju :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    wyśmienity
  • 0
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    smakowicie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pyszne ciasto,lubię makowce.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !