Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorówka z ryżem i pulpecikami

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 30 dag
ryż 10 dag
fasolka szparagowa 10 dag
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 1/2 szkl
bulion drobiowy 4 szkl
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól
pieprz
bazylia
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorówka z ryżem i pulpecikami

Cebulę posiekać, zeszklić w garnku na maśle. Dodać ryż, smażyć chwilkę, następnie dodać koncentrat, smażyć chwilę na małym ogniu. Zalać gorącym bulionem, dodać pokrojoną fasolkę szparagową i zagotować. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, bułką tartą, przyprawą do mielonego, doprawić solą i pieprzem. Formować małe klopsiki, wrzucać do zupy. Gotować ok. 20 min, doprawić, posypać bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 31.07.2015 09:00
Można się najeść.
pajbek 02.12.2013 15:24
Dla mnie super :-)
Iwusia 01.11.2013 00:00
pięknie wyglądają
RenataZ-et 04.02.2013 23:54
Bardzo fajny pomysł
Norgiusz 10.04.2012 14:34
mniam
parysek10 06.04.2012 16:36
ale gęsta
pioge7 04.04.2012 21:23
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak