Sposób przygotowania

Zmieszać wszystkie sypkie produkty. Z nasion wybrać ziarna kardamonu i dodać do sypkich produktów. Margarynę utrzeć z cukrem, dodać krople olejku oraz cukier waniliowy. Dodawać po jednym jajku oraz sok z cytryny. Na przemian dodawać mleko oraz sypkie produkty. Ciasto przelać do formy na babkę. Piec ok. 50-60 min w temp. 175st. Posypać pudrem, podawać z bitą śmietaną.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    paula99926

    uwielbiam kardamon, a przepis ciekawy :)
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    super przepis
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajna
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super babka:)
  • 1
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    kocham babeczki mniammm
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    helen

    ależ tu smacznie...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    Cudne zdjęcia, Czekoladko!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !