Sposób przygotowania

Posiekaną cebulę, potartą marchew i seler podsmażamy na patelni do miękkości. Miksujemy w malakserze. Podsmażamy pokrojone w kawałeczki mięso. Dodajemy zmiksowane warzywa i dusimy kilka minut. Zalewamy 500ml wody, dodajemy kostkę bulionową i gotujemy do miękkości, mieszając od czasu do czasu- ok godziny. Pod koniec dodajemy przyprawy. Można zagęścić mąką. Smak dość ostry, wyrazisty.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    czy łopatka będzie odpowiednia czy jakaś inna część?
  • 4
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgorzata71

    Pyzo_Smaczna : ja kupiłam gotowe mięso gulaszowe na wagę, ale myślę,że z łopatki też będzie dobre.
  • 1
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Ciekawy przepis, wygląda smakowicie.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Renata16

    pyszne
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    też tak robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    pyszne danie !
  • 2
    original
    Opublikowano

    koala

    I kto go nie lubi jak taki smaczny !
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    lubie gulasz
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    smaczny gulasz:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    juuusta

    pyszny gulasz wykorzystam przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !