Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grochowa na wędzonym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wędzone 0,5 kg
włoszczyzna 1 pęczek
ziemniaki 3-4 szt
sól
pieprz
majeranek
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 5 ziaren
groch 0,5 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: grochowa na wędzonym

Kroki postępowania

1
groch wypłukac i namoczyć najlepiej na noc
Krok 1 - grochowa na wędzonym foto
2
namoczony groch wrzucić do garnka razem z wodą w której się moczył. Dodac pokrojoną włoszczyznę, oprócz kapusty, ziemniaki pokrojone w kostkę i wedzone żeberko, wszystko razem zagotować. Następnie dodać ziele, listki, lekko zmiażdżony czosnek, posolić, gotować okolo 1 godziny
Krok 2 - grochowa na wędzonym foto
3
po tym czasie zupę doprawić majerankiem i papryką. Można podawać
Krok 3 - grochowa na wędzonym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 16.02.2013 01:09
pyszna grochówka
m1monika 11.05.2012 11:36
smaczna :-)
IZABELA29 30.04.2012 11:39
może to majeranek tylko zdjęcie jakies inne - kosmiczne
misia53 09.04.2012 14:16
a co to jest ten błękit ? tyle czasu dumałam , podglądałam i nie doszlam.....
kuklik 08.04.2012 20:26
pyszna
aginaa 07.04.2012 20:56
fajna
Krystyna32 05.04.2012 16:45
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak