Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ruskie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szkl
mleko 2% 1,5 szkl
ziemniaki ugotowane 1 szkl
cebula biała 3 szt
sól do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
ser biały 25 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie

Kroki postępowania

1
Ciasto:mąkę zaparzyć gorącym mlekiem i dobrze wyrobić.
Farsz:ziemniaki wcześniej ugotowane,przestudzone połączyć z rozdrobnionym białym serem.Dodać przesmażoną cebulę (drobno skrojoną). Doprawić solą ,pieprzem i gałką, tak aby farsz był pikantny.
Krok 1 - Pierogi ruskie foto
2
Ciasto ( powinno być miękkie) rozwałkować i wykroić kółeczka.Następnie nadziewać farszem.
Krok 2 - Pierogi ruskie foto
3
Gotowe pierogi wrzucamy na osolony wrzątek z odrobina oleju.Przesmażamy cebulkę do polania pierogów.
Krok 3 - Pierogi ruskie foto
4
Pierogi gotujemy chwilę od wypłynięcia,polewamy cebulką.
Krok 4 - Pierogi ruskie foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 22.08.2013 21:41
wyglądają na bardzo smaczne!
jozefinach 08.07.2012 13:50
Uwielbiam ruskie.
andzia123 26.05.2012 18:25
uwielbiam
Paweł10 04.04.2012 19:43
smaczne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak