Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z szybkowaru

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
cebula 4 szt
papryka konserwowa 1 słoik
przecier pomidorowy 2 łyżki
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
ziele angielskie 5 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5-6 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z szybkowaru

Kroki postępowania

1
łopatkę kroimy w kostkę, solimy, oprószamy mąką i smażymy na oleju na rumiano z każdej strony
Krok 1 - gulasz z szybkowaru foto
2
podsmażone mięso wkładamy do szybkowaru, dodajemy pokrojoną dość grubo cebulę i paprykę odsączoną z zalewy oraz ziele, listek i pieprz. Zalewamy bulionem wołowym, tak aby mięso było prawie przykryte, zamykamy szybkowar i gotujemy 15 minut
Krok 2 - gulasz z szybkowaru foto
3
na koniec dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy do smaku, jeśli jest zbyt rzadki to zaciągamy mąką. Podajemy z kaszą i ogórkiem.
Krok 3 - gulasz z szybkowaru foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 24.11.2012 18:07
prezentuje się znakomicie
owca441 15.07.2012 17:42
rewelacyjny
smile 18.06.2012 18:37
dobry
dorotka0000025 13.06.2012 14:21
swietny
Anna152 09.05.2012 15:30
mniam
Krystyna32 05.04.2012 16:45
pycha
Cukiereczek13 05.04.2012 08:54
szkoda, że nie mam szybkowaru, bo tak fajnie to jedzonko wygląda :)
Anna146 05.04.2012 07:32
super obiad
sylwia / sytofala 04.04.2012 21:39
oj marzy mi się szybkowar ....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak