Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

''Risotto'' z makaronu i cukinii

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Makaron anchellini (piombi) 1,5 szkl.
sok pomidorowy 3 szkl.
olej
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat
Imbir mielony Prymat
chili mielone
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat (ziołowa)

Przepis i sposób przygotowania na: ''Risotto'' z makaronu i cukinii

Na patelni rozgrzać olej, wsypać makaron i mieszać, aż nabierze rumianego koloru.
Dodać czosnek niedźwiedzi, sól ziołową, imbir oraz chili.
Makaron zalać szklanką soku pomidorowego i mieszać, aż wchłonie się większość płynu.
Podlać odrobiną wody, żeby makaron nie przywierał do dna patelni.
Następnie dodać grubo utartą cukinię (razem ze skórką), wymieszać i zalać resztą soku.
Mieszać przez chwilę, a następnie nakryć patelnię pokrywką, ogień zmniejszyć do minimum i przez kilka minut ogrzewać.
Kiedy makaron zmięknie, całość doprawić ostatecznie do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 08.05.2014 12:49
Makaron w kształcie maleńkich kuleczek można zastąpić każdym drobniutkim np. w kształcie literek, gwiazdek czy ziaren ryżu :) Robię to danie z różnymi dodatkami i za każdym razem powstaje coś nowego :)
Katarzyna40 08.09.2012 21:26
pycha!!
dorotka0000025 30.05.2012 14:22
fajny pomysl
iwona25 28.05.2012 12:39
smacznie wygląda
mic 14.04.2012 08:15
fajne, podoba mi się
Habibi 09.04.2012 20:54
Ten drobny makaron nadaje się do zupy czy mleka, ale postanowiłam z niego zrobić coś mniej banalnego ;)
Monika78 07.04.2012 23:32
ciekawa koncepcja na "risotto".. podoba mi sie pomysl!
Habibi 06.04.2012 00:10
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak