Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj pieczony w warzywach z sosem śmietanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mintaj 2 filety
ziemniaki 3 duże
marchewki 3 szt
pietruszka 1 szt
seler 1 kawałek
śmietana 1 szklanka
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj pieczony w warzywach z sosem śmietanowym

Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na niewielkie kawałki w wrzucamy do żaroodpornego naczynia. Na ziemniaki sypiemy zioła prowansalskie. Na to kładziemy rybę. Skrapiamy sokiem z cytryny. Na rybę wrzucamy pokrojone warzywa. Wszystko polewamy oliwą z oliwek i wstawiamy do mocno rozgrzanego piekarnika. Sos: masło topimy w rondelku. Dodajemy mąki i mieszamy. Wlewamy szklankę wody. Przyprawiamy solą i pieprzem i gałką muszkatołową. Dodajemy śmietany i mieszamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 15.08.2012 10:57
lubie wariacje rybne :)
Iwusia 03.06.2012 23:15
super
ewka1978 28.04.2012 20:17
Super przepis
owca441 08.04.2012 10:02
a to coś dla mnie
olkaaa 07.04.2012 08:52
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak