Sposób przygotowania

Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy.

Szybko zagniatamy na gładkie ciasto i rozwałkowujemy na grubość około 1,5 cm.

Wykrawamy krążki o średnicy ok. 8 cm a małym kieliszkiem wykrawamy środek.

Smażymy oponki w rozgrzanym smalcu uważając by nie był za gorący żeby pączki się nie spaliły i w środku były dobre.

Wystudzone oponki przekrajamy na pół i smarujemy serkiem wymieszanym ze startą czekoladą.

Komentarze

  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pychotka;))
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !