Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oponki straciatella

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oponki:
mąka 35 dag
serek waniliowy 20 dag
jajko 3 sztuka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 opakowanie
sok z cytryny 2 łyżka
spirytus 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Oponki straciatella

Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy.

Szybko zagniatamy na gładkie ciasto i rozwałkowujemy na grubość około 1,5 cm.

Wykrawamy krążki o średnicy ok. 8 cm a małym kieliszkiem wykrawamy środek.

Smażymy oponki w rozgrzanym smalcu uważając by nie był za gorący żeby pączki się nie spaliły i w środku były dobre.

Wystudzone oponki przekrajamy na pół i smarujemy serkiem wymieszanym ze startą czekoladą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 21.11.2012 23:54
świetne
Andysz 25.04.2012 21:21
pychotka;))
misia53 04.04.2012 20:53
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak