Sposób przygotowania

Niecałe pół szklanki ryżu gotujemy w nie osolonej wodzie. Ryż gotujemy do miękkości ale nie może być rozgotowany. Kiedy ryż zacznie się gotować przygotowujemy warzywa. Na patelnie wlewamy niewielką ilość oleju do smażenia. Kiedy olej będzie dobrze ciepły, dodajemy małą miseczkę mrożonej mieszanki chińskiej. Warzywa dusimy pod przykryciem na niewielkim ogniu. Kiedy grzybki mun będą miękkie dodajemy uprzednio ugotowany ryż. Mieszamy dokładnie warzywa z ryżem i dodajemy wegettę w płynie - przyprawa do sosów i zup.; dusimy 1 minutę i próbujemy. Jeżeli smak będzie zbyt mało słony lub mało wyrazisty można dodać jeszcze przyprawy w płynie - ale ostrożnie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Kekerboom

    pyszne ;)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    lubię takie dania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !