Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane tuńczykiem.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek kiszony 1
majonez light 1 łyżka
ketchup
jajko 5
sól
pieprz
tuńczyk w sosie własnym 1 (rozdrobniony)

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane tuńczykiem.

Kroki postępowania

1
Tuńczyka osączyć, ogórka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Krok 1 - Jajka faszerowane tuńczykiem. foto
2
Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na pół i wyjąć żółtka.
Krok 2 - Jajka faszerowane tuńczykiem. foto
3
Dodać majonez, ketchup i przyprawy.
Krok 3 - Jajka faszerowane tuńczykiem. foto
4
Podusić na jednolitą masę.
Krok 4 - Jajka faszerowane tuńczykiem. foto
5
Masą faszerować jajka. Smacznego.
Krok 5 - Jajka faszerowane tuńczykiem. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 20.07.2012 20:00
pyszniutki farsz!
Mirka-Ludomila 16.04.2012 16:11
smaczne
Mysiunia 04.04.2012 16:15
z takim farszem są na pewno bardzo smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak