Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wino grzane na zimne wieczory

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wino czerwone 50 ml
Goździki całe Prymat 3
cynamon 1 łyżka
imbir 1 łyżka
cukier 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Wino grzane na zimne wieczory

Do garnca wlać wino , dodać goździki , płaską łyżkę cynamonu , płaską łyżkę imbiru w proszku , oraz cukier . Wszystko razem podgrzać do temperatury około 75 stopni C .Ale uwaga nie wolno wina gotować więc trzeba uważać . Gdy wino osiągnie już taka temperaturę przelewamy do wysokiej szklanki . Można udekorować np parasolką czy słomka . Można do wina dolać również odrobinę likieru .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.07.2012 15:21
Super.
Kikiriki 02.05.2012 20:49
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak