Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek świąteczny Wg Piotra

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

paczka ciasta kruchego 1
czekolady 2
migdały 20 dag
rodzynki 20 dag
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek świąteczny Wg Piotra

Ciasto kruche wykładamy na blat i boki ciasta około 1,5 cm zawijamy w rulonik do wewnątrz. Ciasto wkładamy do pieca nagrzanego do temp 180 stopni na około 20 minut.Po tym czasie wyciągamy ciasto i czekając aż ostygnie . Roztapiamy czekoladę na małym ogniu Podstawiając pod nią garnek z wodą . By czekolada się nie przypaliła . Do czekolady wrzucamy rodzynki wcześniej namoczone w gorącej wodzie. Czekoladę wylewamy na ciasto i rozprowadzamy je po całym cieście . Dekorujemy polewa tak jak by gałązki , do gałązek dodajemy płatki migdałów . Wszystkie boki posypujemy wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.07.2012 15:24
Na święta wielkanocne go zrobię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak