Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Beza z owocami i sosem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 6
cukier 300 g
skórka pomarańczowa 10 dag
maliny świeże 10 dag
sos czekoladowy
wiśnie 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Beza z owocami i sosem

Oddzielić białka od żółtek , do 2 naczyń , do białek wsypać cukier a następnie ubić mikserem na sztywno . Ubite białka z cukrem , masę białkowa przełożyć do najlepiej okrągłej otwieranej blachy. I włożyć do nagrzanego pieca do temperatury 190 stopni C.Po włożeniu bezy do piekarnika zmniejszyć temperaturę do około 120 stopni. Bezę piec około 45minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik a bezę z nim zostawić jeszcze na chwilę .Po wyjęciu bezy z piekarnika , wyjąc ją z blachy , posmarować dżemem , poukładać na niej wiśnie , oraz maliny , i skórkę pomarańczową . Całość polać sosem czekoladowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.07.2012 11:39
Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak