Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane jajka z serem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4
bazylia szczypta
pieprz szczypta
oregano szczypta
ser żółty 20 dag
papryka czerwona 1

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane jajka z serem

Jajka wkładamy do wody i gotujemy na miękko wyjmujemy z wody , odcinamy kawałek góry , wypijamy żółtko , obieramy resztę jajka. Bazylię i oregano myjemy i drobno siekamy , paprykę myjemy i kroimy drobno . Ser wkładamy do garnuszka dodajemy śmietankę , bazylię i oregano, roztapiamy na wolnym ogniu. Papryką faszerujemy jajka , i polewamy całość roztopionym serem . Trzeba zjeść póki ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.07.2012 11:44
dobre.
melonik 26.06.2012 15:22
mniam
melonik 26.06.2012 15:22
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak