Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuska przekąska

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 op
pieczarki 400 g
kiełbasa wiejska 300 g
ser żółty 300 g
sos ostrygowy 1 łyżka
pieprz kolorowy do smaku
masło 1 łyżka
sól do smaku
jajko 1 roztrzepane

Przepis i sposób przygotowania na: Francuska przekąska

Pieczarki oczyścić, pokroić na plastry i podsmażyć na maśle.
Dodać sos ostrygowy, doprawić solą i pieprzem kolorowym, wymieszać.
Każdy płat ciasta francuskiego pokroić na cztery paski.
Na 1/2 części ciasta układamy kiełbasę pokrojoną w plasterki, na kiełbasę dajemy pieczarki, a na wierzch żółty ser.
Każdy kawałek składamy na pół, widelcem sklejamy dookoła i smarujemy rozmąconym jajkiem.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut.
Podajemy na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 18.04.2012 18:37
robię podobne
cukiereczek 27.01.2012 08:32
pyszno?ci
agnieszka189 06.10.2010 10:51
lubię takie pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak