Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola w sosie bez mięsa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola 200 g
przecier pomidorowy 80 g
sól szczypta
pieprz szczypta
ząbki czosnku 2
pomidor 1

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola w sosie bez mięsa

Do miski wsypać fasolę , moczyć ją około 5-8 godzin. Następnie fasolę wsypać do garnka zalać wodą i gotować na średnim ogniu około godziny. Przecier pomidorowy wyłożyć do innego garnka dolać śmietankę , doprawić bazylią , solą , posiekanym drobno czosnkiem , oraz dodać umyty i posiekany w kostkę pomidor tak sos zagotować , dodać do niego ugotowaną i odsączoną z wody fasolę , gotować jeszcze chwilę . Wyjąc do miski razem z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.07.2012 15:53
Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak