Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane filety z ryby

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 papryka
sos czosnkowy
sól szczypta
pieprz szczypta
oliwa
filet z dorsza 2 filety

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane filety z ryby

Rybę umyć i oczyścić ze skóry , natrzeć , oliwą , posypać sola oraz pieprzem. Filety wyłożyć na rozgrzany wcześniej grill razem z wydrążona z pestek papryką pokrojona na 4 części i smażyć co chwilę przewracając ze strony na stronę . Gdy filety się już dobrze usmażą wyjąc na talerz dodać do nich kawałek papryki, polać sosem czosnkowym . W żależności od grilla można pod spód ryby położyć folię aluminiową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.07.2012 17:48
Znakomitośc.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak