Sposób przygotowania

Cytrynę wyciskamy jak namocniej, ile się da:). Imbir obieramy i ścieramy na tarce na paplę, na najmniejszych oczkach.Łaczymy z cytryną , dodajemy miód. Wszytsko mieszamy. Imbiru nie moze byc tez az za wiele bo będzie zbyt mocny smak, chyba,ze ktos lubi. Następnie to juz do wyboru - powstałą "papkę} przekladamy do słoików, i jemy 1 łyżeczkę dziennie, bądz odcedzamy i powstały syrop przekladamy do buteleczki. Jak kto woli.. Na prawdę pomaga.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    przepis warty zapamiętania
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    lepiej żeby się nie przydał :) ale pomysłowy syrop
  • 4
    original
    Opublikowano

    dianix

    dobry na ten okres
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Piter 31

    warto mieć taki przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aannkaa82

    A jak długo można przechowywać taki syrop?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !