Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa orzechowa do toru -latwa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
orzechy 20 dag
jaja 2 sztuki
masło 20 dag
cukier 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: masa orzechowa do toru -latwa

Zmielone orzechy włoskie, wczesniej wyłuskane sparzamy z mlekiem, gdy juz ostygnie dodajemy do niego dwa żółttka, masło cukier i dobrze miksujemy by wszytsko się dobrze wymieszało i my uzyskamy jednolitą konsystencję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 30.03.2013 20:30
zawsze przydatna
ElizaT 27.09.2012 10:53
smaczna
Patrycja35 04.04.2012 12:53
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak