Sposób przygotowania

Mąke siekamy z tłuszczem. Dodajemy cukier puder i żółtka.kakao. Szybko zagnieść ciasto i schłodzić. Foremmki starannie wylepiamy ciastem. Przygotowywujemy krem. Jaja i żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym i mąką ziemniaczaną. Zagotować mleko i wrzące wlewamy cienkim strumieniem do utartych żółtek, ciagle mieszamy. Naczynie następnie ustawiamy na parze i nadal mieszamy- zagęszczamy krem. Ostudzony krem nakladamy do foremek z ciastem. Następnie przykryway go ciastem . Pieczemy w piekarniku rozgrzanym w temp 180 stopni.
Ciasto
kakao 3 łyżeczki
1 1/2 szklanki mąka,
15 dag margaryna,
1/2 szklanki cukier puder,
3 sztuki zoltka,

Krem
1 1/2 szklanka mleko,
2 szklanki jaja,
2 sztuki zoltka,
8 łyżek cukier,
1 łyzeczka mąka ziemniaczana,
1 sztuka cukier waniliowy,
3 łyżeczki kakao

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    aż ślinka leci na takie babeczki:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszne babeczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !