Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby duszone w śmietanie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby świeże 1 kg
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 2/3 szkl
mąka 1 i 1/2 łyżki
tłuszcz 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby duszone w śmietanie

Grzyby dobrze oczyścić, przyciąć do połowy trzony, usunąć wszystkie sztuki nadpsute czy robaczywe. Starannie wypłukać w kilku wodach, następnie pokrajać w paski, włożyć razem z pokrojoną w plastry cebulą po rondla, posolić, dodać pieprz i dusić na dość silnym ogniu nie podlewając wodą. Po odparowaniu nadmiaru soku wlać śmietanę i dusić jeszcze 30 min., po czym zaprawić rumianą zasmażką z mąki i tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

V_kuchareczka 06.06.2012 21:08
super
ben-ka 26.04.2012 20:47
pyszności!!!
Kikiriki 25.04.2012 09:39
fajne
ziutula
ziutula 25.04.2012 07:36
bardzo lubię..
Emiliozo 13.04.2012 20:02
czekam tylko na sezon grzybowy
Norgiusz 11.04.2012 07:39
mniam
Ada-Gaba 10.04.2012 13:02
extra
berys18 09.04.2012 20:28
super
berys18 09.04.2012 20:28
super
Ewa6274879 07.04.2012 10:42
pyszny, grzybowy sosik :)
Izabela/bella81 06.04.2012 10:02
bardzo lubię
Motorek 06.04.2012 08:55
mniam
bercik1 05.04.2012 23:33
Uwielbiam takie grzybki.
marzenciak1985 05.04.2012 10:24
mniam
caralajna 04.04.2012 18:21
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak