Sposób przygotowania

Grzyby dobrze oczyścić, przyciąć do połowy trzony, usunąć wszystkie sztuki nadpsute czy robaczywe. Starannie wypłukać w kilku wodach, następnie pokrajać w paski, włożyć razem z pokrojoną w plastry cebulą po rondla, posolić, dodać pieprz i dusić na dość silnym ogniu nie podlewając wodą. Po odparowaniu nadmiaru soku wlać śmietanę i dusić jeszcze 30 min., po czym zaprawić rumianą zasmażką z mąki i tłuszczu.

Komentarze

  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię takie
  • 0
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Uwielbiam takie grzybki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    bardzo lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    pyszny, grzybowy sosik :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    czekam tylko na sezon grzybowy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię..
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pyszności!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    V_kuchareczka

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !