Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Krem budyniowy: W połowie szklanki zimnego mleka rozrabiam mąkę, cukier i jajka. Pozostałe mleka wlewam do rondla i doprowadzam do zagotowania. Do gotującego się mleka dodaję zawartość szklanki z mieszanką budyniową. Gotuję całość na niewielkim ogniu, aż masa zgęstnieje, pozostawiam do całkowitego ostudzenia. Następnie miękkie masło ucieram na białą masę. Stopniowo (po łyżce) dodaję do utartego masła ostudzony budyń i ucieram aż do powstania puszystej masy.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    halina55

    Orginalny przepis :)
  • 0
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    Małpie czy nie małpie, ale z pewnością pyszne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    motylwe

    bardzo apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    pięknie wygląda :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kasiaaa

    Ale apetycznie wygląda:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !