Sposób przygotowania

Udka dokładnie myjemy i osuszamy. Marynujemy w soli, pieprzu, papryce, ziołach prowansalskich i odstawiamy do lodówki na ok. 1 godz. Cebulę, paprykę, marchew kroimy w kostkę. Zamarynowanego kurczaka obsmażamy na oleju z dodatkiem masła. Zdejmujemy go z patelni, a na rozgrzanym oleju podsmażamy warzywa. dodajemy przecier pomidorowy i wywar warzywny. Następnie dodajemy do sosu obsmażonego kurczaka i przyprawy oraz pod koniec śmietanę i wszystko dusimy aż mięso będzie delikatnie odchodzić od kości. Podajemy z ryżem. Smacznego

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smaczne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oj bym zjadła!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre
  • 0
    363
    Opublikowano

    Kejti

    Zjem troszeczkę :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !