Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z budyniu z biszkopcikami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń śmietankowy 1 szt.
mleko 3/4 l
cukier 4 łyż.
cappuccino 1 łyż.
biszkopty okrągłe 4 szt.
rodzynki 6 szt.
pomarańcza 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z budyniu z biszkopcikami

Kroki postępowania

1
Do rondla wlewam pół litra mleka, resztę mleka wlewam do naczynia, wsypuję proszek budyniowy, cukier i mieszam aż do rozpuszczenia. Mieszankę budyniową wlewam na gotujące się mleko, gotuję budyń aż do zgęstnienia. Po ugotowaniu masę dzielę na pół.
Krok 1 - Deser z budyniu z biszkopcikami foto
2
Do jednej części dodaję cappuccino w proszku i dokładnie mieszam. Pomarańczę myję dokładnie (lub sparzam) i kroję w plastry, które układam w pucharkach.
Krok 2 - Deser z budyniu z biszkopcikami foto
3
Do naczyń wykładam po łyżce budyń śmietankowy i budyń kawowy. Wierzch dekoruję rodzynkami i biszkopcikami. Od razu podaję.
Krok 3 - Deser z budyniu z biszkopcikami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak