Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Meksykańska zupa z awokado

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

awokado 1 szt.
bulion 350 ml
śmietana 50 g
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
tortilla 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Meksykańska zupa z awokado

Kroki postępowania

1
Awokado przekrawam wzdłuż na pół, wyjmuję pestkę, obieram ze skórki, a miąższ miksuję.
Krok 1 - Meksykańska zupa z awokado foto
2
Bulion wlewam do rondla, dodaję śmietanę i doprowadzam do zagotowania. Zdejmuję z ognia, dodaję zmiksowane awokado, mieszam.
Krok 2 - Meksykańska zupa z awokado foto
3
Zupy już nie gotuję, ponieważ inaczej stanie się gorzka. Doprawiam do smaku solą, pieprzem.
Krok 3 - Meksykańska zupa z awokado foto
4
Podaję z kawałkami tortilli.
Krok 4 - Meksykańska zupa z awokado foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak