Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z truskawkami i octem balsamicznym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

truskawki świeże 200 gram
rukola 50 gram
oliwa 2-4 łyżki
ocet balsamiczny 1,5 łyżki
ser Grana Padano/lub inny/ 80 gram
sól
Pieprz biały mielony Prymat
roszponka 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z truskawkami i octem balsamicznym

Umyć dokładnie oba rodzaje sałaty ,a następnie delikatnie osuszyć. Truskawki umyć pod bieżącą wodą i dobrze odsączyć .Pokroić truskawki w plastry. Przy pomocy małego nożyka/najlepiej do serów/ pokroić ser na cieniutkie płatki . Wymieszać oliwę z octem ,solą i przy pomocy widelca lekko ubić tworząc emulsję.

W salaterce ułożyć warstwę sałatki, a następnie truskawki. Całość posypać serem, pieprzem i polać przygotowanym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna69 06.04.2012 14:11
uwielbiam truskawki, więc jak tylko się pojawią z pewnością zrobię tą sałatkę
treonina 04.04.2012 00:04
truskawki z rukolą? oryginalnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak