Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Walentynkowe babeczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 250 g
masło 125 g
cukier puder 65 g
sól 1/2 łyżeczka
jajko 1 sztuka
budyń śmietankowy 2 sztuk
galaretka cytrynowa 1 sztuk
galaretka wiśniowa 1 sztuk
cukier 2 łyżki
mleko 1125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Walentynkowe babeczki

Mąkę, pokrojone na małe kawałki masło, sól i jajko zagnieść na jednolitą masę. Owinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na ok. 1 godz.
Budyń gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dodajemy do niego galaretkę cytrynową i energicznie mieszamy. Po wystygnięciu masy napełniamy wcześniej przygotowane babeczki. Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w gorącej wodzie wystawiamy do chłodnego miejsca, gdy zacznie gęstnieć zalewamy masę budyniową. Odstawiamy do całkowitego zgęstnienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 13.04.2012 13:49
super wyglądają
joanna43 04.04.2012 22:45
Dziękuję :)
EWI 04.04.2012 10:22
piękne!!!
treonina 04.04.2012 00:05
rzeczywiście w sam raz na walentynki! piękne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak