Sposób przygotowania

Mąkę posiekać z margaryną.Dodać cukier puder, żółtka oraz sól, zagnieść ciasto i schłodzić.Rozwałkować na placek, ułożyć w natłuszczonej formie.Piec ok.15 minut w temp, 200 stopni.Obrane jabłka zetrzeć na tarce, dodać cukier, cukier waniliowy i sok z cytryny.Wlać 3 łyżki zalewy z ananasa.Całość przesmażyć na małym ogniu.Na końcu do masy dodać pokrojony w kostkę ananas.Upieczone ciasto posypać płatkami migdałowymi.Nałożyć masę owocową.Utrzeć cukier puder z sokiem z cytryny.Lukrem udekorować przygotowany mazurek.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !