Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zupa z żółtego grochu

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 5 szklanka
kostka rosołowa 1 sztuka
marchew 3 sztuki
ziemniak 2 sztuki
cebula 1 sztuk
czosnek 1 sztuk
boczek 3 plastry
pieprz szczypta
groch 2 żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa z żółtego grochu

Groch moczymy przez około godzinę. Wodę gotujemy i rozpuszczamy w niej kostkę rosołową (lepszy świeży rosół),dodajemy chili, marchewkę ziemniaki i groch – w odpowiednich odstępach aby się nie rozgotowały. Wszystko gotujemy do miękkości. W międzyczasie cebulkę i czosnek podsmażamy na patelni a na osobnej pokrojony w paski boczek. Gdy bulion warzywny będzie gotowy wrzucamy cebulkę i czosnek, przyprawiamy pieprzem i kurkumą. Miksujemy na gładką masę. Przelewamy do naczynia i dekorujemy boczkiem oraz grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 17.04.2012 11:26
pyszniutka,mniam
joanna43 04.04.2012 22:46
Zupa jest świetna bardzo ją polecam :)
caralajna 04.04.2012 07:51
bardzo fajna zupa, i pięknie podana :)
treonina 04.04.2012 00:11
dobra zupa!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak