Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiełbasa biała polska do słoika

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 3 kg.
czosnek 1 główka
saletra spożywcza 1/4 łyżeczki
woda letnia
Pieprz czarny mielony Prymat 3 łyżeczki
boczek 1 kg.
Gorczyca biała cała Prymat 2 łyżeczki
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: kiełbasa biała polska do słoika

mięso pokroić w kostkę a następnie zemleć w maszynce do mięsa na średnich oczkach razem z czosnkiem dodać wszystkie przyprawy do smaku i wyrobić na gładką jednolitą masę jak będzie masa zbyt sucha to wlać wodę i dokładnie wyrobić na chwilę odstawić wkładać kiełbasę do umytych słoików szczelnie zakręcić i zagotować od momentu zagotowania się wody gotować przez ok.2 godz.wyjąć i wynieść w chłodne miejsce lub wstawić do lodówki po wychłodzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 19.12.2013 13:58
swojska kiełbasa jest najlepsza :)
Mariusz10 02.05.2012 19:49
smaczna
Wacław 07.04.2012 14:48
pyszniutka,mniam !
AGNIESZKA103 05.04.2012 21:29
pysznosci....tesknie za tym smakiem sama jeszcze nie robilam ale za to babcia byla mistrzynia
jeta72 04.04.2012 10:35
na pewno jest pyszna :-)
Seba 04.04.2012 09:44
pycha
Wafelek2601 04.04.2012 09:08
smaczna taka domowa kiełbaska w słoiku
IKrakowianka 03.04.2012 23:38
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak